Hajar Waleed Mohammed Goran väntar på utvisning.
Hajar Waleed Mohammed Goran väntar på utvisning.

23-årige fotbollsdomaren i Strömsund har jobb och bostad – nu ska han utvisas

STRÖMSUND (JT) Han pratar bra svenska, har jobb och bostad och är aktiv fotbollsdomare men nu ska han utvisas.

Publicerad

Efter sju år i Sverige ska Hajar Goran, 23, utvisas till sitt gamla hemland Irak. Hans resa för att skapa sig en framtid här liknar många andra unga människors villkor idag. Politiken kan säga en sak, verkligheten för en ung man är en annan. Hajar har arbete, betalar skatt, talar svenska utan problem. ”Jag följer domen” konstaterar Hajar lugnt. Så länge han samarbetar kommer inte gränspolisen.

Hajar hade precis fyllt 16 år år när han kom som flykting från hårda villkor i Mosul. Vägen till Sverige var lång: Mosul, Erbil, Ghazir, Kalak via Turkiet till Grekland.

Det stormade på havet, det var många som inte kunde simma. Det var tusentals människor som var på flykt. Jag visste inte var jag var och vad som skulle hända. Det gick inte att lita på någon. I Grekland fick jag hjälp av frivilliga. De hade satt upp ett tält och efter några dagar fick vi lappar med siffror och olika färger. Det blev ett upprop och den som hade samma siffra och färg fick åka i väg med buss och tåg och sedan gå och gå och gå. Det är en resa jag aldrig glömmer, berättar Hajar Goran.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS