Här kolliderar husbilarna efter den smala grusväg som Trafikverket öppnat som omledningsväg när man under helgen stängt av E45 vid Strömsundsbron.
Här kolliderar husbilarna efter den smala grusväg som Trafikverket öppnat som omledningsväg när man under helgen stängt av E45 vid Strömsundsbron.

Här kolliderar husbilarna

STRÖMSUND (JT) Trafikverket meddelade för några månader sedan att Strömsundsbron skulle hållas stängd under vissa helger i början av augusti. I stället leds trafiken då om till väg 795 där en lång sträcka består av smal, tungt trafikerad grusväg. Många turister ger sig ut i sina husbilar och husvagnar men det är inte alla som är beredda på den smala grusvägens dåliga framkomlighet.

Publicerad Senast uppdaterad

Svante Lejon från Boden var på väg nedåt i landet i husbil tillsammans med sin fru och sina hundar. De har varit ute på vägarna sedan i torsdags. När de i lördags närmade sig omledningen vid Strömsundsbron visste de inte hur de skulle reagera. Inledningsvis trodde de att de gjort en felsväng någonstans.

– Vi trodde vi hade kört fel. Vi följde omskyltningen ut på någon grusväg och då såg vi att vi nog hade kommit rätt. Många körde som de skulle men vi mötte en människa som ångade på för fullt. Det var verkligen den värsta omledning jag någonsin sett, säger Svante Lejon.

Resultatet av den smala grusvägen och att personen i den mötande husbilen inte kunde köra ut i vägrenen ordentligt blev en krossad sidospegel och att Svante blev strandsatt på Östersunds camping. De får inte köra vidare med sidospegeln krossad och det verkar som att planerna för resten av resan också gått i kras.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS