Mässans Bästa UF-monter vanns av Arvid Norlin och Rasmus Lif EK2 med företaget Local Brand UF.

UF-företag ställde ut på lokal mässa

STRÖMSUND (JT) Förra veckan sålde Strömsunds UF-företag sina produkter på en egen mässa. Hjalmar Strömers elever är framstående UF-företagare både regionalt och nationellt, läraren Monica Göransson tror sig veta hur det kommer sig.

När den regionala UF-mässan ställdes in för tredje året i rad bestämde sig UF-lärarna på Hjalmar Strömerskolan att anordna en egen mässa.

– Det är viktigt att få visa upp sina produkter. Den regionala mässan ingår som en del i att driva UF-företag, säger Monica Göransson, UF-lärare.

Nour Tayeb ställde ut sitt företag Fashion Vibe UF.

Fredagen innan påsk ställde samtliga UF-företag ut på Folkets Hus i Strömsund. Besökare shoppade bland annat elevernas T-shirts, mössor och ljus. Skolelever som ska starta företag nästa år fick chansen att komma och titta på mässan.

Alexander Ek med företaget Ek Scrim Service UF vann tredje pris i de regionala tävlingarna för Årets Innovation.

Prischeckar delades ut från de regionala UF-tävlingarna, som var för några veckor sedan. Tre av dem gick till Julia Blomgren och hennes företag ReCandles UF, som Jämtlands Tidning skrev om denna vecka, bland annat första pris för Årets Digitala Kommunikation. Ek Scrim Service UF vann tredje pris för Årets Innovation.

Att Hjalmar Strömers elever är så framstående regionalt såväl som nationellt tror Monica beror på att den långa tradition av att driva UF-företag har lett till ett inarbetat arbetssätt på skolan.

– Vår styrka är också att de kan studera olika program men driva samma företag. Man är ju duktig på olika saker, det tror jag är en styrka, säger Monica.

Efter påsk ska företagen sälja ut eventuella lager innan avvecklingen av företagen börjar.

– Det ska skrivas årsredovisning, avsluta bankkonton, ha bolagsstämma, styrelsemöte där de beslutar att lägga ner verksamheten, avsluta affärskontakter och betala tillbaka riskkapitalen.

Julia Blomgren och hennes företag ReCandles UF, vann bland annat första pris för Årets Digitala Kommunikation i de regionala tävlingarna.

Powered by Labrador CMS