En regnbåge utrustas med en antenn.
En regnbåge utrustas med en antenn.

Uppkopplade regnbågar ska följas i Vattudalen

Om det fångas en regnbåge i Ströms Vattudal som har en liten antenn längs kroppen gäller det att inte bli förvånad. Vattudalens Fisk har märkt upp 40 stycken regnbågar på cirka ett kilo och utrustat dem med sändare för att ta reda på hur rörelsemönstret för regnbågar ser ut i Ströms Vattudal.

Publicerad

Med liten antenn kopplad längs kroppen

– Det finns bara ett fåtal svenska studier av det här slaget, och det kan bli intressant för hela branschen att ta del av. Studien fortlöper hela året ut för att se hur fisken rör sig. Du ser en tunn, transparent lina som går jämte fiskens kropp som är själva ”antennen”.

Det finns ett fåtal svenska studier av detta slag och detta kan bli intressant även för branschen i sig att ta del av. Det finns många spekulationer, diskussioner och funderingar bland annat från allmänheten hur uppfödda fiskar kan påverka miljöer i sjöar. Till exempel: Hur långt far dom och vart? Hur länge överlever dom i det fria? Stannar dom runt odlingen?. Vi gör nu ett försök att besvara dessa frågor inte bara teoretiskt, säger Nathalie Edvinsson, miljöadministratör Vattudalens Fisk.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS