Växlande väder, snö på fjälltopparna och isande vindar blev avslutningen på årets säsong. Då fann också Lars från Löddeköpinge på plats och bjöd som alltid på spettekaka.
Växlande väder, snö på fjälltopparna och isande vindar blev avslutningen på årets säsong. Då fann också Lars från Löddeköpinge på plats och bjöd som alltid på spettekaka.

Rekord för Vildmarksvägen

Rekordstort antal fordon kunde räknas in när Vildmarksvägen över Stekenjokk stängdes den 15 oktober. Vägen öppnas den 6 juni varje år efter ihärdig plogning på ömse sidor av länsgränsen. Närmare 45 000 fordon har i år tagit vägen, vilket är en ökning med närmare 50 % från 2019. Nu väntar Guldgalan där Vildmarksvägen nominerats till ”Årets Turismföretagare”.

Publicerad

– Det känns otroligt roligt och en aning otippat att Vildmarksvägen nominerats och att juryn tagit modet att gå lite utanför och nominerat en reseanledning eller produkt till ”Årets Turismföretagare”. Naturligtvis beror den enorma ökningen bland annat på att vi svenskar har hemestrat och svemestrat den här sommaren. Men vi vill ju också tro att det beror på den långsiktiga strategiska marknadsföring vi haft och har tillsammans med näringen och Vilhelmina kommun, säger Anna Gillgren, turismstrateg i Strömsunds kommun.

Det har slagits besöksrekord längs Vildmarksvägen och har tidvis har det varit svårt att boka boende framför allt i Frostviken. Nu ska det bli en genomgång av vad som kräver förbättringar, bland annat i förhållande till rennäringen, men också hur sophanteringen ska hanteras.

Motiveringen till Guldgalan lyder:

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS