Växlande väder, snö på fjälltopparna och isande vindar blev avslutningen på årets säsong. Då fann också Lars från Löddeköpinge på plats och bjöd som alltid på spettekaka.
Växlande väder, snö på fjälltopparna och isande vindar blev avslutningen på årets säsong. Då fann också Lars från Löddeköpinge på plats och bjöd som alltid på spettekaka.

Rekord för Vildmarksvägen

Rekordstort antal fordon kunde räknas in när Vildmarksvägen över Stekenjokk stängdes den 15 oktober. Vägen öppnas den 6 juni varje år efter ihärdig plogning på ömse sidor av länsgränsen. Närmare 45 000 fordon har i år tagit vägen, vilket är en ökning med närmare 50 % från 2019. Nu väntar Guldgalan där Vildmarksvägen nominerats till ”Årets Turismföretagare”.

Publicerad

– Det känns otroligt roligt och en aning otippat att Vildmarksvägen nominerats och att juryn tagit modet att gå lite utanför och nominerat en reseanledning eller produkt till ”Årets Turismföretagare”. Naturligtvis beror den enorma ökningen bland annat på att vi svenskar har hemestrat och svemestrat den här sommaren. Men vi vill ju också tro att det beror på den långsiktiga strategiska marknadsföring vi haft och har tillsammans med näringen och Vilhelmina kommun, säger Anna Gillgren, turismstrateg i Strömsunds kommun.

Det har slagits besöksrekord längs Vildmarksvägen och har tidvis har det varit svårt att boka boende framför allt i Frostviken. Nu ska det bli en genomgång av vad som kräver förbättringar, bland annat i förhållande till rennäringen, men också hur sophanteringen ska hanteras.

Motiveringen till Guldgalan lyder:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS