Synlig vuxen på nattvandring.
Synlig vuxen på nattvandring.

Nattvandrare ska minska buset i Strömsund – oro över ökad användning av droger

Polisen larmar om ökad förekomst av droger, föräldrar luftar sin oro och kommunens drogförebyggande samordnare gläds åt att nattvandring med ansvarsfyllda vuxna har dragit igång igen efter en tids uppehåll.

Publicerad

– Det är ett stort inflöde av droger och vi har ökade tecken på att personer i gruppen 18 – 28 år erbjuder droger till ungdomar. De söker aktivt upp platser där ungdomar befinner sig, säger Jonny Jonsson, områdespolis i Strömsund.

– Jag hoppas att nattvandringar kan ha en förebyggande effekt. Det är viktigt att inte arbeta i stuprör. Olika aktörer måste samverka i den här frågan. Vi måste uppmärksamma föräldrar i Strömsund att problemet även finns här. När vi har en så stor problematik med narkotika är det viktigt som förälder att ha uppsikt och kontroll. Vem umgås barnen med? Var befinner de sig? Kontakta och tipsa polisen om man får höra något av sitt barn, till exempel om ens barn blivit erbjuden narkotika. Vi får då en bättre lägesbild. Det behövs fler vuxna där ungdomarna befinner sig. Idag är det i princip en total avsaknad av vuxna som rör sig ute på våra gator och torg. Ungdomar drar omkring sent på kvällarna och man ser inga vuxna. Ta en sväng och åk ut och titta! säger Jonny Jonsson.

En grupp frivilliga nattvandrare har anmält sig och har gått en grundkurs i nattvandring.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS