Den stora hästen Cantab G.T. och den lilla ponnyn Mr Winchester hanteras med van hand av Linnéa.
Den stora hästen Cantab G.T. och den lilla ponnyn Mr Winchester hanteras med van hand av Linnéa.

Linnéa framgångsrik 15 åring från Alavattnet

Från Boden till Eskilstuna har Linnéa Edler-Pålsson rest med sin framgångsrika shetlandsponny Mr Winchester. Nu börjar den unga kusken bli för gammal för hästen. Linnéa har fyllt 15 och vid årets slut är det sluttävlat i ponnytrav och det blir dags att köra en stor häst. I år har det blivit fyra starter och flera segrar för kusk och ponny.

Publicerad

Sadlar hon om till stora hästar

– Mr Winchester blir sur om han inte vinner. I Dannero för några veckor sedan startade vi nästan längst bak i loppet, men vi vann ändå. Mr Winchester vill vinna och om han inte gör det ställer han sig längst bak i boxen och vänder sig om och vill inte titta på mig. Får han inte defilera blir han sur. Han är som en diva och vill vara i fokus. På en tävling där det inte fanns någon publik på grund av corona vann han och fick täcke och segerkrans på banan. Då var han nöjd, det har varit många placeringar, berättar Linnéa.

I 15 veckor under våren har Linnéa och hennes tränare, mamma Madeleine Pålsson, varje vecka åkt till Sundsvall, 50 mil tur och retur. Linnéa Edler-Pålsson klarade att ta licens för att få köra stor häst.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS