Konkurs för Havsnäs vindkraftverk?
Konkurs för Havsnäs vindkraftverk?

Kommunen oroas inte av frågetecknen kring Havsnäs vindpark

Frågetecknen angående Havsnäs vindkraftpark kvarstår efter JT:s avslöjande om förluster på hundratals miljoner. Har det varit så stor förlust att parken riskerar konkurs? Årsredovisning kommer om några månader och då kan det möjligen klarna. Vindkraftparken var en gång både den största i Sverige och första i Strömsunds kommun. Kommunalrådet Susanne Hansson ifrågasätter uppgiften om konkurs.

Publicerad

– Kommunen har inget särskilt engagemang i driften av vindkraftparken i Havsnäs, men jag tror inte det finna någon risk att vindkraftparken inte skulle fortsätta. Parken står där den står och producerar energi. Vem som äger om den säljs kan kommunen inte ha någon uppfattning om. Jag tror inte att det finns någon risk att det slutar snurra där. Lokalt genererar vindkraften i Havsnäs 13-14 helårsarbeten lokalt, så på så sätt är det ett stort intresse att den finns, säger Susanne Hansson.

Lars Åke Knutsson är ordförande i Flåsjöbygdens vindkraftfond, som bildades för att de sju byarna, Alanäset, Alavattnet, Havsnäs, Järilvattnet, Järvsand, Lövberga och Östra Havsnäs, ska kunna ansöka medel för att främja utveckling och investering som gagnar det allmänna intresset i byarna. 

– Jag tror inte att vindkraften går i konkurs. Vindkraftverken ska stå i 25 år och sedan rivas. Från början var vi jävligt emot det., men nu börjar man ju bygga i trä och det är bra. Det var de som bodde närmast som var emot det av ljudmässiga skäl, men jag tycker inte att det hörs så våldsamt. Jag har jagat älg i 38 år, och vi har nytta av vägarna. Djuren blir inte skrämda av ljudet utan hittar nya vägar i stället. De som byggde verken var inte härifrån, men entreprenörerna och de som underhåller verken fick ju jobb, säger Lars Åke Knutsson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS