Råder en tystnadskultur i Strömsunds kommun?
Råder en tystnadskultur i Strömsunds kommun?

Kommunalt personalutvecklingsprojekt i Strömsund sågas – av personalen

Det har varit besvärligt att få kommunanställda att öppet berätta om erfarenheterna av projektet KASAM 2.0 (Känsla av sammanhang) som har pågått sedan i början av året. Om det är ett problem med att uppnå en känsla av sammanhang kanske en början är att ta itu med tystnadskulturen som tycks råda. Projektet berör alla anställda i kommunen och finansieras av EUs socialfond med 7,9 miljoner. Kommunens egen insats uppgår till är 2,5 miljoner beräknat utifrån deltagarnas tid.

Publicerad

– Det kom helt fel i tiden, blandningen av grupperna gör att det är besvärligt att få ihop träffarna. Vi är så olika och hittar inga gemensamma punkter. Med tanke på hur det är i kommunen vill jag vara anonym. Man kan ju på sparken om man är negativ, säger en anställd till JT.

Flera personer vittnar om en tystnadskultur och att man inte törs framträda med namnet. Några personer vill först prata med sin chef om det är OK att överhuvudtaget yttra sig.

”Med hjälp av nya arbetsmetoder och ökad kunskap ska medarbetarna få en mer begriplig, hanterbar och meningsfull vardag för att uppleva mindre stress och klara svåra situationer bättre.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS