Råder en tystnadskultur i Strömsunds kommun?
Råder en tystnadskultur i Strömsunds kommun?

Kommunalt personalutvecklingsprojekt i Strömsund sågas – av personalen

Det har varit besvärligt att få kommunanställda att öppet berätta om erfarenheterna av projektet KASAM 2.0 (Känsla av sammanhang) som har pågått sedan i början av året. Om det är ett problem med att uppnå en känsla av sammanhang kanske en början är att ta itu med tystnadskulturen som tycks råda. Projektet berör alla anställda i kommunen och finansieras av EUs socialfond med 7,9 miljoner. Kommunens egen insats uppgår till är 2,5 miljoner beräknat utifrån deltagarnas tid.

Publicerad

– Det kom helt fel i tiden, blandningen av grupperna gör att det är besvärligt att få ihop träffarna. Vi är så olika och hittar inga gemensamma punkter. Med tanke på hur det är i kommunen vill jag vara anonym. Man kan ju på sparken om man är negativ, säger en anställd till JT.

Flera personer vittnar om en tystnadskultur och att man inte törs framträda med namnet. Några personer vill först prata med sin chef om det är OK att överhuvudtaget yttra sig.

”Med hjälp av nya arbetsmetoder och ökad kunskap ska medarbetarna få en mer begriplig, hanterbar och meningsfull vardag för att uppleva mindre stress och klara svåra situationer bättre.”

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS