En anonym spelare i en spelhörna.
En anonym spelare i en spelhörna.

Eurojackpotvinnare i Strömsund vann 4,3 miljoner

”Alla” vet vem det är, men ingen yppar namnet på storvinnaren som fick besked om att han (det är en han) vann 4,3 miljoner på Eurojackpot i förra veckan. 24 år är killen som nu funderar på vad han ska använda pengarna till.

Publicerad

Svenska Spel har fått ett samtal med honom och han berättade då att han funderade på att köpa hus och att sätta undan till pensionen.

Den unga mannen hade gått upp klockan tre på lördagsmorgonen för att hinna rasta hunden innan det var dags att åka till arbetet. Till Svenska Spel sade han att han inte hade ord.

– Jag gick ut med hunden innan jag skulle åka till jobbet. Tänkte att jag kunde rätta raden samtidigt. Men när jag gick där och såg att de tre första siffrorna prickades in tänkte jag; kul med någon hundring i vinst. Men när även de andra prickades in, då tappade jag allt! Men det är ju hur sjukt som helst. 4,3 miljoner kronor! Jag ringde pappa och väckte honom klockan fem, han trodde inte en sekund på mig, sade 24-åringen till Svenska Spels vinnarkommunikatör. Storvinnaren hade lagt sitt spel on-line, insatsen var 50 kronor. Trots vinsten har han inte givit upp fortsatt spel. Fler insatser är gjorda.

I spåren på en storvinst brukar följa ett ökat spelintresse, vilket Sven Knutsson i Strömsunds Cigarraffär bekräftar.

– Självklart blir det fler kunder så fort det kommer ut en storvinst, men det räcker också med mindre vinster. Jag vet vem det är som vunnit, inte hans namn, men jag känner igen honom. Det är lite skoj att han vann. Det är bara att säga grattis! säger Sven Knutsson. Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 17 olika länder samarbetar.

Powered by Labrador CMS