Zuzanna Aniskiewicz och Tindra Johansson i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund komponerade den godaste grytan som nu fått namnet ”Zuzi och Tindras vildsvinsgryta”.
Elever bjöd på mustig vildsvinsgryta i påsk
Elever i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund fick ett ovanligt uppdrag av kocken Kristian Thalin och Anna-Lena Westerlund, lärare i hem-och konsumentkunskap. De skulle komponera en egen gryta med vildsvin som huvudingrediens.
Inför lektionen fick de ett antal olika ingredienser att använda till uppgiften. På påskdagen skulle kommunens boende få en festlig middag tillagad av eleverna.
– Vi gick tillsammans igenom vilka smaker som kan passa till vildsvin och sedan fick de experimentera. De skrev upp alla ingredienser och steg på ett papper och var väldigt noggranna med uppgiften. De var fokuserade och duktiga och jag är så stolt över dem, säger Anna-Lena Westerlund.
De sju eleverna gjorde tre helt olika grytor som Anna-Lena och personalen på Vattudalsköket provsmakade i sann Mästerkocks-anda.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu