Zuzanna Aniskiewicz och Tindra Johansson i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund komponerade den godaste grytan som nu fått namnet ”Zuzi och Tindras vildsvinsgryta”.
Zuzanna Aniskiewicz och Tindra Johansson i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund komponerade den godaste grytan som nu fått namnet ”Zuzi och Tindras vildsvinsgryta”.

Elever bjöd på mustig vildsvinsgryta i påsk

Elever i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund fick ett ovanligt uppdrag av kocken Kristian Thalin och Anna-Lena Westerlund, lärare i hem-och konsumentkunskap. De skulle komponera en egen gryta med vildsvin som huvudingrediens.

Publicerad

Inför lektionen fick de ett antal olika ingredienser att använda till uppgiften. På påskdagen skulle kommunens boende få en festlig middag tillagad av eleverna.

– Vi gick tillsammans igenom vilka smaker som kan passa till vildsvin och sedan fick de experimentera. De skrev upp alla ingredienser och steg på ett papper och var väldigt noggranna med uppgiften. De var fokuserade och duktiga och jag är så stolt över dem, säger Anna-Lena Westerlund.

De sju eleverna gjorde tre helt olika grytor som Anna-Lena och personalen på Vattudalsköket provsmakade i sann Mästerkocks-anda. 

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS