Zuzanna Aniskiewicz och Tindra Johansson i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund komponerade den godaste grytan som nu fått namnet ”Zuzi och Tindras vildsvinsgryta”.
Zuzanna Aniskiewicz och Tindra Johansson i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund komponerade den godaste grytan som nu fått namnet ”Zuzi och Tindras vildsvinsgryta”.

Elever bjöd på mustig vildsvinsgryta i påsk

Elever i årskurs nio på Vattudalsskolan i Strömsund fick ett ovanligt uppdrag av kocken Kristian Thalin och Anna-Lena Westerlund, lärare i hem-och konsumentkunskap. De skulle komponera en egen gryta med vildsvin som huvudingrediens.

Publicerad

Inför lektionen fick de ett antal olika ingredienser att använda till uppgiften. På påskdagen skulle kommunens boende få en festlig middag tillagad av eleverna.

– Vi gick tillsammans igenom vilka smaker som kan passa till vildsvin och sedan fick de experimentera. De skrev upp alla ingredienser och steg på ett papper och var väldigt noggranna med uppgiften. De var fokuserade och duktiga och jag är så stolt över dem, säger Anna-Lena Westerlund.

De sju eleverna gjorde tre helt olika grytor som Anna-Lena och personalen på Vattudalsköket provsmakade i sann Mästerkocks-anda. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS