Lyckad björnjakt för jägarna i Gålvattenbergets jaktlag.

Björnjakten i full gång – kvoten snart fylld

Det blev en samordnad jakt med flera jaktlag, när Morgan Lagerqvist, en gästjägare hos Gålvattenbergets jaktlag, fick skjuta den första björnen i området. I jaktlaget ingick också Silsjönäs egen mästerkock Emilia Nilsson.

Publicerad

39 björnar fällts har

– Jag har jagat björn i flera år, och nu var det särskilt roligt att Morgan fick skjuta en eftersom han varit med förut men aldrig fått skjuta. Det var en liten björn på 50-60 kilo. Det är sån spänning när man jagar, man får en rejäl adrenalinkick samtidigt som det ger lugn att vara ute i naturen. I dag var det bra också gjort av hundarna, säger Emilia.

Klockan 06.15 den 24 augusti fanns det 27 björnar kvar att fälla inom område 1 (söder om Europaväg 14) varav 10 inom område 1 b, och inom område 2 (norr om Europaväg 14) 38 björnar varav 9 inom område 2 b. Sammanlagt t o m måndag morgon hade 46 björnar fällts i Jämtland av den tilldelade kvoten på 100 björnar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS