Lars och Charlotte Jensen har en ukrainsk familj inneboende i deras hem i Strömsund. "Äldsta sonen vill inget hellre än att börja i skolan", säger Lars.

Paret Jensen skjutsade ukrainska flyktingar till Strömsund

STRÖMSUND(JT) I början på mars berättade Jämtlands Tidning om paret Charlotte och Lars Jensen som samlade in förnödenheter för att köra till ukrainska gränsen. Sedan dess har de varit till Polen två gånger, båda gångerna följde ukrainska familjer med i bilen tillbaka till Sverige. En av familjerna bor nu hos paret Jensen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Första gången var det så mycket känslor i luften att de gick att ta på, berättar Lars Jensen om när han och Charlotte anlände till en tågstation vid ukrainska gränsen.

– Folk satt och grät och bara tittade rakt ut i luften helt paralyserade. Andra gången var det nästan inget folk på tågstationen för ryssarna hade bombat en järnvägsstation i Ukraina.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS