Gertrud Olsson, landsbyggare, och Sandra Olausson, projektledare, vid Gertruds frukostbord. Ett filmteam från Leader 3sam ska dokumentera Gertruds vardag som entreprenör på landsbygden. Foto: Anna Westerberg.

Landsbyggare ska visa mångfald på landsbygden: "Det har blivit coolare att vara bonde"

STRÖMSUND (JT) Så kallade landsbyggare, entreprenörer på landsbygden, ska förstärka positiva attityder om livet på landsbygden. En videoserie och workshops ska lyfta och stärka landsbygdsbilden. Först ut är landsbyggaren Gertrud Olsson.

Publicerad Senast uppdaterad

I ett nytt kommunikationsprojekt vill föreningen Leader 3sam i Strömsund och Ragunda förändra synsättet på ett liv på landsbygden genom att lyfta positiva attityder. Leader 3sam delar ut EU-bidrag samt kommunalt och regionalt finansiellt stöd till organisationer, företagare och föreningar för lokal utveckling. Landsbyggare är Leaders egna projekt som ska slå hål på fördomar och visa en mångfacetterad bredd av entreprenörskap på landsbygden. I en videoserie ska landsbygsentreprenörer porträtteras. Landsbyggarna ska genom att visa upp sina liv vara en central del i attitydförändringsprojektet, som projektledaren Sandra Olausson kallar det.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS