Felet inte funnet efter helgens strömavbrott i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Strömavbrottet i Strömsundstrakten, natten till lördagen, åtgärdades sig själv. På lördagsförmiddagen inspekterades elledningen i fråga med helikopter, utan att hitta någon synbar orsak till strömavbrottet. Troligtvis slog åskan ut strömmen, man fortsätter att leta tills dess att felet kan fastställas.

Publicerad Senast uppdaterad

Orsaken till att 1500 av E.ON:s kunder var utan ström så länge, cirka nio och en halv timme under natten mot lördag, berodde på att det var fel på både regionnätsledningen och reservledningen. I normala fall kopplas matningen till hushållen om till reservledningen vid ett strömavbrott, något som alltså inte var möjligt i det här fallet. Lena Berglund, Regionchef på E.ON säger att man dessutom inte bör koppla om kunderna till reservledningen innan man vet vad felet är.

– Men vi hittade inte felet, teknikerna letade hela fredagsnatten på sträckan mellan Degerfors och Hoting, säger Lena Berglund och tillägger:

– På lördagsförmiddagen besiktade man ledningen med helikopter. Man hittade ingenting, alla stolpar såg bra ut och inget träd hade fallit över ledningen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS