Storföretag höjer priserna för mycket

Nu är det dags för alla er som höjer priserna att stiga fram i ljuset. Ett företag som har många kunder bland oss småföretagare är Fortnox.

Ett börsbolag på stora listan med. Jag har ställt frågan till dem om vad som föranlett att de ökat priset för oss småföretagare med hela 20 % på de programprodukter som många av oss använder. Jag har ställt frågan till dem och fått svar från supporten.

Vet ni vad svaret är? Jo jag citerar:" Denna justeringen görs då det inte skett en uppdatering gällande priserna på ett bra tag och det sker egentligen överallt i samhället."

Det är ett svar som liknar Goddag yxskaft!. Jag har därför även skrivit till deras VD för att de skall få möjlighet att snabbt beskriva vad orsaken till en så enorm höjning som 20% bygger på. Ännu inget svar.

Det är inte så att bolaget går dåligt. År 2018 gjorde de ett resultat/aktie på 1,32 kr. År 2021 redovisas siffran till 3,39. Ni ekonomijournalister bör granska hur börsbolagen beter sig nu när alla talar om inflation. Visa också vilka som bör kunna sänka sina priser i stället för att medverka till denna greedflation.

Sören Monvall
Småföretagare och samhällsengagerad

Powered by Labrador CMS