Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum.
Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum.

Tips till V86 Östersundstravet onsdag 4 augusti

Svenskt Kallblodsderby med 700 000:- till vinnande häst och Derbystoet med 450 000:- i förstapris skall avgöras. Riktigt fina lopp överlag och tungviktsmötet mellan Månlykke A.M och Odd Herakles ser jag verkligen fram emot i den sjunde avdelningen.

Publicerad Senast uppdaterad

V86-1 start 19:20

Jag inleder omgången med spik på Oscar Berglunds högkapable 5 Naheed. Hästen hade varit borta länge inför comebacken för några veckor sedan. Då vann han på ett mycket tilltalande vis och här kör nog Magnus Djuse till ledningen så fort som möjligt. Väl i spets måste ekipaget bli oerhört svårslaget då hästen mest troligt gått framåt med det senaste loppet i kroppen.

V86-2

Fyra hästar gör upp om segern i Hästägarekannan för kallblod. 2 Vimse Lars visade klar uppåtform vid andraplatsen senast. Perfekt utgångsläge nu och det är bra vinstchans för Öystein Tjomslands häst. 4 Grislefaksen G.L. går jämnt och bra men vinner inte så ofta. Utgångsläget den här gången är bra och med klaff kan det vara hans tur att få vinna nu. 7 Gott Klirr är nog loppets bästa häst. Han har tyvärr inte riktigt fått till det hittills i år. Visade dock stort kunnande under förra året så kapaciteten finns där. Det gäller för körande Mats Djuse att plocka fram det där lilla extra ur hästen nu. Då kan hästen visa sig vara helt överlägsen i detta gäng. 9 Norrlands Scott gick anständigt som trea i ett V86 lopp i Boden förra onsdagen. Form för vinst finns det definitivt. Och körande Ingvar Nyberg tycker jag är bra.

V86-3

Tre hästar gör upp i Derbystoet med 450 000:- till vinnaren. 2 Hopp Karoline fick välja spår 2 och det kan mycket väl ha avgjort loppet på förhand. Hon var riktigt bra i försöket och nu verkar det som att det blir barfota runt om och jänkarvagn. Växlar som kan göra henne än mer förbättrad till den här finalen. Hon är den givna favoriten till slutsegern. 4 Malifika var tvåa i försöket bakom Hopp Karoline. Då gjorde hon årsdebut och känslan är att hon kommer vara ordenligt framflyttad formmässigt tills ikväll med det loppet innanför västen. 3 April Faxa vann sitt försök och visade bra form. Hon är kanske inte lika bra som ovannämnda duo men form brukar som bekant slå klass och hon är inte golvad här.

V86-4

Med fyra hästar klarar man sig långt här. 4 Strangerinthenight gör intressant debut för Daniel Wäjersten ikväll. En rätt så fin märr det här och unge herr Wäjersten brukar ha sina debutanter i strålande författning. Den här är säkert inget undantag och hon är min givna tipsetta. 5 Krakas gör debut för Robert Dunder. En kapabel häst som jag vet att förre tränaren Jan-Ove Olsen lovordade flera gånger. Känslan är att det finns mycket att förädla i den här hästen och Robert Dunder har fått en flygande start sedan han tog över Per Linderoths gård i Matfors. 3 Jazmine B.R. kommer med färsk form i bagaget och det här är en spännande norsk gäst som tas på största allvar. 2 Gaia Barsk är tillbaka i norsk regi igen efter att ha varit hos Oscar Berglund i vintras. Hon är kapabel i grund och botten och trots att hon inte startat på länge vågar jag inte lämna henne utanför systemet.

V86-5

Svenskt Kallblodsderby med 700 000:- till vinnaren. 3 Tangen Bork är totalt överlägsen i den fyraåriga kullen. Han ståtar med nio raka segrar inför den här finalen och imponerar varje gång. Han tävlar endast emot sig själv och det är bara en galopp modell större eller sjukdom som kan fälla honom här. V86 omgångens klart bästa singelstreck!

V86-6

En spårtrappa där fem hästar gör upp om segern. 15 Money Smile har sämsta utgångsläget men är bästa hästen i fältet. Det här är en häst som jag vet att Per Linderoth har ganska höga tankar om. Därför var det nog extra skönt när han bara krossade motståndarna senast och vann överlägset. Han tål att göra en hel del jobb under vägen och han kan tugga ned samtliga till slut utan trafikproblem. 9 Emperor är en segermaskin från Oscar Berglunds framgångsrika stall. Hästen klarar de flesta upplägg och körande Magnus Djuse tillhör Sverigeeliten bland kuskarna. Kort och gott, bra vinstchans! 2 Ess Joculus har ett perfekt utgångsläge och Oskar Kylin Blom har rätt bra snurr på stallet. Denna tar jag definitivt på allvar och det är ett givet segerbud. 1 Constant Kaviar kommer från två raka segrar på Bjerke. Bra form på den här norska gästen alltså och från ett smaskigt utgångsläge bör hon segerstrida. 7 Gonzo ståtar med tre raka segrar på Hotingtravet. Motståndet nu är tuffare än han är van vid men med tanke på hästens utveckling den senaste tiden kan han dyka upp på målfotot även i den här konkurrensen.

V86-7

Anrika Sven O Perssons Minne med 150 000:- till vinnande häst. Härligt att få se världens två bästa kallblod drabba samman på Östersundstravet! Jag tror dock att Gunnar Melanders 7 Månlykke A.M. är för bra för Odd Herakles. Det troliga scenariot är att Gunnar kör sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet. Då har jag svårt att se Odd Herakles plocka ned den svenske Kallblodskungen från utsidan. Det här skall bli kul att se och spiken på Månlykke A.M. känns helrätt!

V86-8

Fem hästar på mitt systemförslag i den avslutande avdelningen. 3 Claude P.Hill fick äntligen vinna senast och gjorde det på ett bra sätt dessutom. Fin form och perfekt utgångsläge här och Daniel Wäjerstens häst har goda möjligheter att ta andra raka segern. 2 Borea Del Circeo var jättebra då han vann på Biri 21/7. Jomar Blekkan brukar köra så länge lampan lyser när han har något att åka med och så blir nog fallet även här. 7 Exklusiva Liss har ryckt upp sig rejält vid sina senaste framträdanden. Hon vann med liknande förutsättningar på Midsommarafton och den historian kan mycket väl upprepas nu. 12 Kontur hade ingen tur i spårlottningen. Det här rör sig dock om en väldigt kapabel häst som kan lösa uppgiften ändå trots det tråkiga utgångsläget. 5 Classic Sun har mött rätt så tufft motstånd i Norge på slutet och inte räckt till. Kanske att motståndet nu är lite mera beskedligt och då ska hästen kunna vara med i segerstriden den här gången.

V86 förslaget är på 1200 rader och kostar 300:- att spela

V86-1 nr. 5 NAHEED reserv: 7

V86-2 nr. 2, 4, 7, 9

V86-3 nr. 2, 3, 4

V86-4 nr. 2, 3, 4, 5

V86-5 nr. 3 TANGEN BORK reserv: 1

V86-6 nr. 1, 2, 7, 9, 15

V86-7 nr. 7 MÅNLYKKE A.M. reserv: 10

V86-8 nr. 2, 3, 5, 7, 12

Lycka till med spelet!

Powered by Labrador CMS