Skyddar djurskyddet djuren?

Skydda djuren från djurindustrin, lev som vegan!

Sedan i våras har flera djurskyddsorganisationer vädjat om befolkningens pengar för att kunna kämpa mot folkvalda och svensk djurindustri i kampanjen “Jag vill beta”, men skyddas djuren i den kampen? 

Striden om beteskravet, att ca 300.000 kor skulle få gå ut några månader om året. Lätt att få med sig folk i att rädda sinnebilden av svensk djurindustri- mjölkkon! 

Fem myror är fler än fyra elefanter, 115 miljoner kycklingar, hönor och grisar sitter lagstadgat instängda på livstid, djurskydd där betyder andra raser och större burar! 

Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) som företräder bönderna, har i år lobbat för att betet ska bort. De har fått politiker på kroken och en utredning föreslår att kravet tas bort, allt för ökad lönsamhet, vad hände med vikten av öppna landskap? 

Men även om kor får beta, är djurindustrin undantagen tidelagsförbudet, djuren utsätts för övergrepp, för att industrin hela tiden vill ha fram nya ungar. 

Det finns heller inget förbud mot att varje gång ta kalvarna inom ett dygn efter nedkomst och isolera dem i kalvhyddor i upp till 2 månader, utan närkontakt med andra.

Helt i enlighet med Sveriges “hårda” djurskyddslag, är också, att när kons kropp inte orkar mer tvångsbefruktning avrättas hon, nu ska hon "tjäna" människan som kött.

Oavsett kravmärkt, eko eller grönt gräs, så länge kampen inte är om tomma burar och att stoppa slakten, drar alla djur det kortaste grässtrået! 

Skydda djuren från djurindustrin, lev som vegan! 

 Anette Ingelsson 

 

 

Powered by Labrador CMS