Så här ser det ut på många ställen i länet. I Strömsund finns hundratals dumpade skrotbilar. Den här glömde kommunen kvar eller missade när de hämtade 11 bilar i Hoting i juni.
Så här ser det ut på många ställen i länet. I Strömsund finns hundratals dumpade skrotbilar. Den här glömde kommunen kvar eller missade när de hämtade 11 bilar i Hoting i juni.

Dumpade skrotbilar allt vanligare längs vägarna – vem städar upp?

STRÖMSUND (JT) Jämtlands Tidning har tidigare rapporterat om en ökning av skrotbilar som dumpas längs vägarna i länet. Det en allt vanligare syn att se sönderslagna bilar ligga på sidan av vägarna med de värdefulla delarna utplockade.

Publicerad

Annika Berglund, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Strömsunds kommun menar att dumpade skrotbilar kan uppkomma med kort varsel och att det ibland saknas både pengar och tid för att hinna hålla efter. Ofta är det kommunens egen personal som får åka och plocka bort bilarna. Ett decennium tog det innan kommunen forslade bort dumpade bilar på Idrottsgatan i Hoting i juni 2021. Samtidigt plockade kommunen bort en grupp sönderslagna skrotbilar på en grusplan i Stornäset intill E45:an.

Sammanlagt rörde det sig om elva bilar. Kvar på grusplanen ligger nu krossat glas, en krossad ruta, en tom oljedunk och kläder. Dessutom missade kommunen en bil som ligger halvt upp- och nervänd i diket dold av skogsbilvägens krökning en bit innanför grusplanen. Samtliga rutor är inslagna, men inget glas syns i närheten av bilen.

Annika Berglund säger att kommunen inte får inte plocka bort bilar utan att ha kontaktat ägaren enligt lagen om flyttning av fordon, men i många fall går det inte att utröna en ägare när registreringsplåtar och chassinummer är borttagna.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS