Robin Stener, Camilla Hulkki och Arvid Hulkki vill skapa en samlingsplats för Strömsundsborna.

740 000 kronor till Strömsunds Skateförening

STRÖMSUND (JT) Det var under en utlandsresa med sina föräldrar som skejtaren Arvid Hulkki, 12 år, såg en streetpark - en utomhusbana för skateboard, BMX och kickboard. Arvid, som åkt kickbike sen han var liten, och brukade bygga hinder hemma, bestämde sig direkt - en sådan ska Strömsund ha.

Publicerad

Mamma Camilla Hulkki lämnade in ett medborgarförslag till kommunen som kom med beskedet att de måste bilda en förening först.

– Jag och Arvid hade ett informationsmöte på fritidsgården och såg vilket stort intresse det fanns, säger Camilla Hulkki.

Skateföreningen bildades, Arvid sitter med i styrelsen som ungdomsledamot. Son och mor ville ha en central samlingspunkt för Strömsundsborna, unga som gamla. Kommunen gav bidrag till en enklare skateramp, men för att fler skulle kunna samlas och åka behövdes något större. Camilla sökte bidrag från Allmänna Arvsfonden. I onsdags kom beskedet att 740 000 kronor skulle gå till Strömsunds Skateförening.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS