Stefan Bergström har under några dagar haft en fin arbetsplats.
Stefan Bergström har under några dagar haft en fin arbetsplats.

Klassisk raststuga vid Skärsjön snyggas upp

Den klassiska raststugan uppe vid Skärsjön har fått en välbehövlig renovering. Till glädje för alla besökare.

Publicerad

— Jo, timmerkåken började bli i dåligt skick. Men nu blir det nya dörrar och fönster och lite annat, säger Stefan Bergström från Hede som i strålande vinterväder är där och snickrar. 

Det tidvis tuffa vädret upp på kalfjället har slitit hårt och besökstrycket har även det bidragit till att det var hög tid för renovering. 

Skärsjön finns i väglöst land och har under alla år varit ett kärt tillhåll för fiskare, vandrare, skoteråkare och soldyrkare. Sjön är även känd för sin årliga fisketävling som troligen är länets äldsta då det redan på slutet av 1950-talet tävlades i pimpelfiske.

De senaste två åren har Skärsjöpimpeln ställts in på grund av pandemin men förutom nåt år med rejält busväder har tävling arrangerats. 

— En påsk med Skärsjöpimpeln och Härjedalsmästerskap vill ingen missa, säger Stefan Bergström. 

Den nuvarande stugan kom på plats 1971. Detta sedan den gamla mindre stugan brunnit ner. Ny invigningen skedde då med underhållning av bland andra Hedesönerna Gillis Sundeberg och Ewert Ljusberg. Skärsjön ligger runt en halvmil från närmaste väg och på dryga 800 meter över havet och här tas det upp öring och röding. 

På sommaren tar man sig dit genom att gå och på vintern är det skidor eller skoter som gäller. Det är Hede samfällighetsförening som äger stugan och antalet besökare sommar och vinter bara ökar. 

Powered by Labrador CMS