Skärp straffen för vapenbrott

De senaste veckorna har skjutvapenvåldet i Sverige nått nya nivåer. En polis har mördats och två barn har blivit skottskadade. Sverige ligger i Europatoppen vad gäller dödsskjutningar.

Utvecklingen i vårt land saknar motstycke. Detta borde, tyvärr, inte komma som en överraskning. Det har skett över 1 000 skottlossningar i Sverige sedan 2018. 150 personer har dött och 400 skadats. Mer än 50 av dessa är helt utomstående från den kriminella miljön. Rädslan för att hamna i de kriminellas skottlinje växer. Brottsoffren är fler än de som träffas. Mödrar förlorar sina söner. Syskon ligger på sjukhus. En dag kan det finns skotthål i fasaden utanför. Oskyldiga går inte säkra i de gängkriminellas Sverige.

Ska skjutvapenvåldet försvinna, så måste vapnen försvinna. Idag är får den som döms för ett grovt vapenbrott i genomsnitt två års fängelse. Det innebär att han är tillbaka på gatan efter ett år och fyra månader, när den villkorliga frigivningen räknas av straffet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS