Skadskjuten demokrati i Berg

Politikerna bör lyssna på invånarna även mellan valen och inte göra som den styrande majoriteten i Bergs kommun, bara köra ett eget race och lansera en neddragning av antalet SÄBO-platser fem dagar efter valet.

Detta drabbar hela kommunen och medborgarna har tydligt visat att de tycker att den styrande majoriteten är fel ute genom namninsamling, upprepade möten, protester i media och en manifestation till stöd för att behålla Fjällglimten som SÄBO.

Bergspartiets ledamot i kommunfullmäktige skrev en insändare som lyfte fram medborgarnas protester och vikten av korrekta beslutsunderlag. Insändaren avslutades med en vädjan om att det är dags att politiska företrädare tar ansvar.

På vård- och socialnämndens möte lämnade Bergspartiet även in ett initiativärende med stöd av Moderaterna för att utreda frågan djupare, då beslutsunderlaget visat sig vara undermåligt och även felaktigt på flera punkter.

Majoriteten (C och S) i nämnden motsatte sig detta med siffrorna 6 mot 5. Man motsätter sig en utredning av felaktigheter och verkar inte bry sig om folkets protester.

Dessutom svarade majoritetens representanter i nämnden med en egen insändare som svar på Bergspartiets insändare. Svaret kan beskrivas som en rejäl attack mot en enskild ledamot i kommunfullmäktige. En inlaga kryddad med härskarteknik som lämnar en fadd smak av mobbning.

När skon inte passar, är talet om tillit i kommunen som bortblåst.

För att travestera Hamlet; Något är ruttet i kommunen Berg.

Aktionsgruppen för Fjällglimtens bevarande

genom

Lars B Johansson

Ingemo Månsson

Powered by Labrador CMS