Ska vi ta vårt Parlament på allvar?

Våra högsta företrädare inom vår demokrati har haft pressträffar, suttit i morgonsoffor och kvällssängar och försökt berätta för oss vad som sker. De verkar vara så glada över att bli intervjuade i TV, Radio och press så de glömmer allvaret med svårigheterna att få fram ett fungerande parlament.

Jag är glad att jag sluppit höra högern. Det de säger idag gäller ju inte i morgon. Dom menade något annat eller följde bara med strömmen. SD nästan kiknar av glädje när de ska berätta att de fått budgetpåverkan. Min 40-literstankning blir kr 20:- billigare. Jag tackar!

Pengarna tar dom från barnfamiljerna. Jag tackar inte! L och Kd är så små så de syns inte men brukar fira med champagne. Av de två andra småpartierna vill ett stå i den ”breda mitten” och säger att det andra är ett ytterkantsparti. Före omröstningarna vet inte V:s Noshi hur länge och hur ofta hon ska vara med i STV, SR och tidningarna.

Hon förklarar vilka svåra förhandlingar som pågår. Hon flinar oss rätt i ansiktet när hon står där. Efteråt skickar inte C fram Lööv utan en andraplansfigur, Ådal som ska förklara C:s agerande. Även han skrattar oss nästan rätt i ansiktet och klarar inte förklara varför C släpper fram en S-regering men inte låter den få igenom sin budget.

Dagen efter inser C sitt misstag med Ådal så då kliver Lööv fram. Men nu börjar hon glida som tidigare högern. För en månad sedan betonade hon vikten av att ”..inte ge Sverigedemokraterna inflytande över Sveriges budget..”, vilket C de facto gjorde. Med Centerns språkbruk så är V ett vänsterextremt parti medan de själva är den breda mitten! Dags att spola dessa VC-partier?

Men vart har Talmannen tagit vägen? Han skyller sitt eget misslyckande i att leda kammaren på lilla Mp som nu inte vill sitta i regeringen. Andreas Norlen, gör som Mp. Avgå!

Sören Monvall

Powered by Labrador CMS