Ska den korkade skatten på trafikförsäkringspremien vara kvar?

Jag vill tacka Boo Nilsson för debattinlägget https://jamtlandstidning.se/fordonsskatt-nar-fordonet-star-stilla-och-inte-anvands/108793

där han så riktigt skriver:

"Den mest anonyma skatt är på trafikförsäkringspremien, som införandes 2007 och sen dess tillfört statskassan årligen cirka 3 miljarder kronor och tills dags datum cirka 50 miljarder. Pengarna var tänkta att gå till rehabilitering och vård av trafikskadade och ett första steg mot en större reform som gick ut på att trafikförsäkringen skulle ta över vårdkostnader från den allmänna sjukförsäkringen vid trafikskador. Denna del av sjukförsäkringen skulle då bli privat. Men så blev det inte, försäkringssystemet har inte förändrats och skatten finns kvar! (Avgiften framgår i fordonets försäkringsbrev)"

Inför höstbudgeten och kanske en extravalrörelse är det ett guldläge att ställa frågan till alla riksdagspartier om de vill behålla denna korkade skatt!

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS