På grund av läkarbristen i Strömsund får patienter vänta längre på läkartider, berättar Anna Fremner, primärdvårdschef i Region Jämtland Härjedalen. Foto: Anna Fremner
På grund av läkarbristen i Strömsund får patienter vänta längre på läkartider, berättar Anna Fremner, primärdvårdschef i Region Jämtland Härjedalen. Foto: Anna Fremner

Läkarbrist i Strömsund – svårt att få tid för läkarbesök

STRÖMSUND (JT) På Strömsunds hälsocentral råder läkarbrist på grund av svårigheter att rekrytera läkare till Strömsund. Sedan september månad har det inte inkommit några svar på regionens avrop med flera bemanningsföretag.

Publicerad

– Vi har inte full bemanning på hälsocentralen, och i september fick vi svårare att anställa stafettläkare. Helst vill vi tillsätta två fasta tjänster som allmänspecialister, men vi hade varit glada över en, säger Anna Fremner, primärvårdschef i Region Jämtland Härjedalen.

Hälsocentralerna i Strömsund och Backe har två allmänspecialister vardera, i Backe finns även ST-läkare som just nu utbildar sig till allmänspecialist. Det finns också en läkare tillgänglig för ett särskilt boende i Hammerdal. Stafettläkarna anlitas via bemanningsföretagen på en eller några veckors basis, men nu har man alltså inte haft någon på plats på två månader.

– Huvudbristen beror på att vi inte har egna utbildade läkare. Långsiktigt utbildar vi 70 läkare i regionen, det tar minst fem år att få specialisering, men målet är att vi ska ha fler egna läkare, säger Anna Fremner och fortsätter:

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS