LEDARE

Sex högsta prioriteten för Polisen?

Porrsurfa gärna på arbetstid – så får arbetsgivaren betala.

Vi lever i den bästa av alla världar. Sverige, landet där allt är bäst!

Nu är det ju lite trist att kartan ibland inte överensstämmer med terrängen men man kan ju inte få allt!

Vi som lever i länet vet att det inte allt för sällan inte kommer någon polis till en misshandel eller rattfylla om det sker under helg i någon av våra mer avlägsna orter.

Det finns inga poliser att skicka.

Som företagare har jag också upplevt flera gånger att polisanmälningar med känd gärningsman resulterat i nedlagd utredning!

Vi har stora problem med gängvåld och kriminalitet. Det ropas på fler poliser!

Därför höjer jag ögonbrynet när jag läser följande i ÖP, en av våra konkurrenter vars stora satsningar på journalistik består av att tråla polisen Facebooksida för att sedan återge det skrivna i stort sett oförändrat utom möjligen med något tillfört stavfel!

Polisen hade i mars i år fått kännedom om att en prostituerad kvinna sålde sex på ett hotell i Östersund.

¨ Fem civilklädda poliser började spana mot den adress där kvinnan sa sig vara för att kunna ta emot eventuella sexköpare.

Efter en stund anländer en man i 65-årsåldern till adressen. Polisen hade fått tillgång till rummet som låg vägg i vägg där de misstänkte att sexköpet skulle ske. De fanns också poliser utplacerade utanför hotellet för att hålla koll på hotellets ingångar. Poliserna kunde höra hur mannen kom till rummet, följa händelseförloppet genom ljuden tills mannen lämnade rummet. Enligt polisen hördes tydliga samlagsljud.

Två civilklädda polisen följde efter mannen en bit innan de konfronterade honom och tog honom till en väntande polisbil för förhör.¨

Det är här jag höjer ögonbrynen, är det här samma poliser som jag nämner tidigare i texten?

Mannen dömdes sedan till 50 000 kr i dagsböter.

Inom alla arbeten är allt en fråga om prioritet. Här visar vår lokala polis vad man prioriterar. Det för mig in på själva lagen om förbud mot sexköp.

Sällan har väl en lag varit ett sådant meningslöst spel för galleriet som detta.

Att göra ett led i en handling olagligt är naturligtvis nyskapande och unikt!

Tänk om det vore så att det är helt ok att sälja knark men förbjudet att köpa?

Har prostitutionen minskat sedan lagen infördes? Nope! Snarare har den ökat!

Har den slagit mot kopplare och organisatörer, nja..visst har väl antalet dömda ökat men det torde bero på att antalet som säljer sex ökat, liksom organisationerna kring det!

I det feministiska Sverige är det naturligtvis så att kvinnor inte ska utnyttjas eller tvingas till att göra sådant man inte vill!

Men det går utmärkt tvinga massor med kvinnor till dåligt betalda tunga jobb inom vård och omsorg där de för låg lön utsätts för allehanda kroppsvätskor dagligen.

Och sliter ut sina kroppar i förtid!

Kvinnor ska själva bestämma över sin kropp. Visst men inte om de vill tjäna pengar på att sälja sex?

Jag tycker att den svenska sexköpslagen är ett slag i luften. Legitimera det hela och låt sexarbetarna organisera sig och få samma förmåner som alla andra kroppsarbetare!

Där och då skulle det slå ut de kriminella nätverk som utnyttjar kvinnor.

Och minst fem poliser i Östersund kunde göra vettigare saker än att lyssna på samlagsljud i rummet bredvid.

När vi ändå är inne i snusk och sexträsket och trålar noterar jag att ett fackförbund kräver 85000 kr i skadestånd till en medlem som fått avsked.

Det fick hen efter att företaget där hen jobbade undersökt varför det gick så mycket bandbredd. Det visade sig då att hen porrsurfat på företagets telefon i stor omfattning under arbetstid. Att företaget undersökt telefonen ansåg facket vara ett brott mot den personliga integriteten och GPRD!

Därför kräver de nu skadestånd!

Nu är det väl så att företagets telefoner och datorer ska användas i arbetet.

Inte för denna typ av verksamhet. Jag följer det hela med intresse!

Powered by Labrador CMS