Rivningen av husen i Backe Pausas
Rivningen av husen i Backe Pausas

Rivningar pausas i Backe och Hoting

Orsaken till att rivningarna av hyreshuset på Strandvägen och enplanshuset på Lasarettsvägen i Backe skjuts upp är en tvist om hur fjärrvärmen ska hanteras.

Publicerad

.

SHB kommer att börja riva först till sommaren samtidigt som hus på Telegatan i Hoting ska rivas.

– Det har strulat till sig med fjärrvärmen och vi är inte överens med ägaren till f d sjukhuset som förser huset på Lasarettsvägen med värme via en kulvert till vårt hus. Vi söker en lösning på det. Sjukhusägaren har lagt det i knät på oss. Vi tycker att han ska stå för ombyggnaden, men det vill han inte. Omledningen i kulverten innebär inga jättekostnader, men vi måste projektera ytterligare, och undersöka förutsättningarna för de andra husen som också är anslutna. Sen får vi se på den juridiska biten också, säger Stefan Jönsson, VD för SHB.

Han säger också att det inte är aktuellt med att sälja enstaka hus och att SHB inte har något intresse av att lämna Backe.

– Vi har haft ett möte med Svante Westin och hänvisat honom vidare till kommunen, säger Stefan Jönsson när han får frågan om SHB har gjort en omprövning av frågan om att sälja fastigheter i Backe.

Powered by Labrador CMS