Östersundstravet fredag 8 januari

Tips till V65 och Lunch Dubbel.

Publicerad

Årspremiär på Östersundstravet den här fredagen. Observera att det är lunchtrav och V65 spelet drar igång redan 12:45. Mina spikförslag körs av Sveriges mestvinnande kusk Ulf Ohlsson. Det känns både rätt och tryggt.

V65-1

Jag inleder omgången med spik på 3 Love You Sweden. Här har Bergsåkertränaren Markus Pihlström en klassklättrare på gång. Hon har svarat för två fina prestationer efter en längre paus som femma och tvåa. Står perfekt placerad på startvolten och det skulle förvåna om hon missar ledningen. Väl i spets måste hon bli oerhört svårslagen i ett ganska ihåligt lopp.

V65-2

Med fyra hästar på kupongen bör vi klara oss bra här. Tipsettan till 4 Prince Charmant som gjorde det bra i starterna i höstas. Från ett bra utgångsläge sitter han bra till direkt och det är vettig vinstchans. 7 Kalaxy Boko är en hemmahäst som besitter fin fart. Mats E Djuse har kört hästen flera gånger och känner honom väl. Kommer han bara till från sitt utgångsläge en bit ut på startbilsvingen är ekipaget med i segerstriden. 3 Mind Reader nöter på hyggligt och räknas med chans från ett fint startspår bakom bilen. 9 Taxi May smyger med här och kanske kan spurta ned samtliga till slut. Form för seger finns definitivt!

V65-3

Jag plockar med fem hästar här vilket känns stabilt. 7 Mellby Don Juan får tipset med tvekan. Hästen är riktigt bra i grunden men formen är ett frågetecken. Var hyfsad som tvåa långt bakom en överlägsen S.G.Charpentier i mitten på december. Har han hittat en "gnutta" form är det toppchans, men det finns som sagt frågetecken. 1 Toutre har både fart och kunnande för att vinna ett lopp av den här kalibern. Även här är formen dunkel men Ove A Lindqvists uppsittning måste streckas från ett bra utgångsläge. 8 Tempel L.B. gnuggar på hyfsat utan att få vinna. Klaffar det med löpningsförloppet den här gången har han kapacitet för att vinna. 5 Cobourg Hanover tar ledningen om "Svärdan" vill. Från spets kan han bli intressant, men det kanske blir ett smyglopp igen?! Streckas oavsett taktiskt upplägg. 2 Orlando Triss har varit ute i tuffa lopp i december och inte riktigt räckt till. Per Linderoth smyger med här och kanske kan överraska om det stämmer fullt ut.

V65-4

Dagens andra singelstreck hittar jag här, 4 Vimse Lars med Ulf Ohlsson. Hästen gör bra lopp varje gång och är i princip alltid med på målfotot. Fick ge sig mot Lome Storm senast som är en grymt bra häst för klassen. Nu möter han betydligt mera beskedlig konkurrens och det måste vara toppchans att den Öystein Tjomsland tränade nioåringen vinner det här loppet.

V65-5

Jag löser första Lunch Dubbel avdelningen med tre streck. 3 Comte Godiva är förstahästen. En viss Ulf Ohlsson kör och han har troligen siktet inställt på ledningen här. Hästen visade bra form vid segern senast och räknas med bra chans att leda loppet hela vägen. 8 Tasteofchocolatier var ganska hårt betrodd i ett V75 lopp på Juldagen. Fick inget med då, men i den här enklare konkurrensen bör han segerstrida. 6 Cemonroc De Coeur var det positiva tongångar kring i söndags då han startade i ett Grandslam75 lopp på Bodentravet. Då stämde ingenting och han får försöka ta revansch idag.

V65-6

Ett öppet kallblodslopp avslutar V65 och Lunch Dubbeln. Ulf Ohlsson har en bra vinstchans även här i form av 4 Tinder Lars. Går hästen felfritt är det troligen spel mot ett mål. Men han är hopplöst osäker och känns given att gardera på V65. På Lunch Dubbeln blir det dock chansspik för min del. 14 Vikingrappen är första motbud men inte heller han är att lita på. Ove A Lindqvist är vass på svårkörda kallblod och han kan förhoppningsvis lotsa runt honom felfritt. Lyckas han med den bedriften är ekipaget en given segeraspirant. 5 Sohlbusan visade gryende form vid andraplatsen senast. Smyger med här och kan speeda ned samtliga om det löser sig till slut. 12 Konjaks Viking har fart som räcker och blir över. Tyvärr är det sällan han visar det i lopp. Mats E Djuse kanske är kusken som kan lura honom att trava hela loppet och visa upp sitt höga grundkunnande. 8 Karson är loppets stora rysardrag. Det var längesedan han startade men Monica Nilssons hästar brukar vara väl förberedda när de äntrar travbanan. Skulle han ha hittat tillbaka till formen han hade för några år sedan går ingen säker här!

V65 förslaget är på 300 rader och kostar 300:- att lämna in

V65-1 nr. 3 Love You Sweden

V65-2 nr. 3, 4, 7, 9

V65-3 nr. 1, 2, 5, 7, 8

V65-4 nr. 4 Vimse Lars

V65-5 nr. 3, 6, 8

V65-6 nr. 4, 5, 8, 12, 14

Lunch Dubbel förslaget är tre kombinationer á 50:- och kostar 150:- att lämna in

LD-1 nr. 3, 6, 8

LD-2 nr. 4 Tinder Lars

Lycka till med spelet!

Powered by Labrador CMS