SD: Sveriges pensionärer förtjänar bättre

Onsdagen den 29 september presenterade Sverigedemokraterna vår pensionsreform Tusenlappen - 1000 kronor mer i månaden för en vanlig pensionär.

Skälet är enkelt; det svenska pensionssystemet är vårt viktigaste sociala skyddsnät. Det finns där för att ge alla svenska medborgare en trygg och värdig ålderdom. Det har man misslyckats med. Efter årtal av underfinansiering från både röda och blåa regeringar är pensionerna i desperat behov av förstärkning.

För att lösa detta lanserar vi reformen Tusenlappen, 1000 kronor mer i månaden för en genomsnittlig pensionär.

Tusenlappen vilar på fem grundläggande principer:

1. Den ska omfatta nuvarande och framtida pensionärer.

2. Det ska löna sig att arbeta.

3. Kostnaden ska bäras av staten.

4. Reformen ska omfatta hela systemet och höja samtliga pensioner.

5. Den ska vara enkel och tydlig att förstå.

Det kostar givetvis pengar att genomföra en så pass omfattande reform. Tusenlappen beräknas kosta närmare 25 miljarder kronor. Vi kan tänka oss att finansiera hela reformen genom att skära ned det svenska biståndet. Idag spenderar vi årligen över 50 miljarder kronor på ett ineffektivt bistånd där pengarna i värsta fall går till korrumperade regimer och diktaturer.

Vårt förslag att halvera nivån i det internationella biståndet innebär en besparing som med god marginal täcker kostnaden för hela Tusenlappen. Vi prioriterar svenska skattemedel till svenska medborgare och deras pensioner framför ett internationellt bistånd med tveksam nytta.

Jimmie Åkesson (SD) Partiledare

Oscar Sjöstedt (SD) Ekonomisk-politisk talesperson

Anette Rangdag (SD) Distriktsordförande Jämtland/Härjedalen

Powered by Labrador CMS