SD: LSS i Sverige är långt ifrån tillräckligt – stärk assistansen

Sverigedemokraterna vill se ett nytt system för omprövningen av assistansersättning.

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade”, även kallat LSS, infördes för att på olika sätt ge funktionsnedsatta ett mer självständigt liv och har utgjort en viktig del av välfärden sedan årtionden tillbaka. Vi ser och förstår både behovet och betydelsen av denna lag, för individen såväl som dennes familj. En funktionsnedsättning, oavsett form, är ingenting man väljer. Det är något man föds med eller av olika skäl drabbas av senare i livet.

Sverigedemokraterna har länge kämpat för en översyn av de grundläggande behoven där samtliga behov – inte bara andning och sondmatning – ska vara assistansgrundande i sin helhet. Det alltför stora föräldraansvaret har vi även länge velat snäva in och förtydliga så att inte godtycklighet och skillnader råder runt om i landet. Detta är något som den senaste utredningen i riksdagen även verkar ha uppmärksammat, vilket är positivt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS