SD Krokom: Visst behöver det satsas på psykiatrin

Läser en insändare skriven av BKF och håller med om att många människor är i behov av hjälp och stöd. Det vi däremot inte kan ställa oss bakom utan att ha hela bakgrundsbilden klar för oss är om ”personalen mest sitter i fikarummet”. Skulle den bilden vara korrekt så är ju det riktigt illavarslande vilket vi tror de flesta ställer upp på.

Nu tror inte vi det är så men likväl så håller vi med om att psykiatrin behöver satsas på för att verkligen hjälpa de med problem, självklart.

Däremot tror vi att problemet är så mycket större än att psykiatrin enbart behöver resurser. Är det inte något som är fel i samhället när vi hela tiden får höra hur dåligt människor mår i ett land som Sverige? Har vi inte ett annat grundproblem som orsakar den ökade psykiska ohälsan i samhället? Vi vill tro det.

För många människor, inte alla, är drömmen om att få barn det allra största i livet och man längtar verkligen tills dagen då de föds. Att sen få se sina barn växa upp och bli egna självgående individer med egna viljor är nog det häftigaste man som människa kan få vara med om. Det vi tror är ett av problemen till varför många unga mår allt sämre beror på att de som väljer, och kan bli föräldrar inte till fullo ges möjligheter att faktiskt få vara just föräldrar till det som man älskar mest av allt, sina barn.

Många måste slita upp sina barn tidigt på morgonen för att lämna på dagis eller skola och sen hämtar man sent efter sitt arbetspass för att komma hem till middag innan det är dags för sängen, vill man som förälder att livet för sina barn ska se ut så? Vi tror inte det men något som föräldrar tvingas till av ”samhället/media” för att ”passa in”.

Nu är det inte det minsta barnen som utnyttjar psykiatrin men vi tror att grunden till otrygghet/psykisk ohälsa börjar vid låg ålder. Därför vill vi att föräldrarna också ges möjligheter att faktiskt få vara förälder åt sina barn betydligt längre än de föräldradagar man får vid födseln idag.

Ronny Karlsson Sverigedemokraterna Krokom

Powered by Labrador CMS