SD Krokom: S och M vill bli räddade av regeringen

På kommunfullmäktige i Krokom den 4 mars fanns en punkt på dagordningen som gällde om det tematiska tillägget för vindkraftsindustri skulle revideras eller inte. Senast det gjordes var runt 2010.

Publicerad

Socialdemokraterna valde att inte låta kf fatta ett beslut om en revidering av tillägget och det stöddes av moderaterna och en C. När man lyssnar på Socialdemokraternas argument till återremiss så kommer det fram att man inväntar regeringens utredning om att det kommunala vetots vara eller icke vara.  

Socialdemokraterna och moderaterna i Krokom vill bli hjälpta av regeringen att ”tvingas” acceptera vindkraftsindustri i kommunen och på så vis själva slippa säga att man är för vindkraftsindustrier. Vi Sverigedemokrater kan på ett sätt förstå deras agerande då man riskerar att förlora röster i det val som närmar sig med stormsteg, men olämpligt agerat. 

Det som gör detta ännu mer osmakligt är att det finns politiker som ska bestämma över vindkraftsplanen som också äger mark i områden där vindkraftsindustri är utpekad som lämplig. Även andra politiker sitter med eller har suttit med i bolag som tjänar stora pengar på att vindkraftsavtal skrivs. Antingen borde man vara politiker eller så är man företagare. 

Alla partier fick en fråga från kommunalrådet Karin Jonsson dagen innan kf. Enligt arbetsordningen för kf så ska frågor skickas ut minst 2 dagar innan mötet.  

Maria Jakobsson Socialdemokraterna påpekade snabbt att frågan inte skulle få ställas och moderaterna kontrade snabbt med att om inte alla partier svarar så kommer inte de heller att svara så frågan stöks. Frågan löd. Hur ställer ert parti sig till en vindkraftsexploatering i Nordbyn/Vallsta?

Den frågan ställde vi Sverigedemokrater redan i november till samtliga partier och alla utom JVK valde att inte svara på frågan. Vi Sverigedemokrater tycker att man måste utkräva svar av de lokala politiska företrädarna innan valet 2022. 

SD Krokom Ronny Karlsson, Sune Sjöström, Jan Englund, Claes Sundberg

Powered by Labrador CMS