Sälj inte ut vår gemensamma egendom!

Efter valet 2018, blev det en borgerlig koalition som tog över styret av Region Jämtland-Härjedalen. Målsättningen i sådana sammanhang brukar vara att utveckla och förbättra för invånarna i länet.

Publicerad

Detta verkar inte vara av något intresse för den nu styrande koalitionen. I stället är man på väg att avveckla, vi tänker då på försäljningen av två hälsocentraler i länet. Denna process är redan en bit på väg. Detta är enligt vår mening mycket, mycket oroande! Naturligtvis finns det personer som gnuggar händerna. Det finns ju företag som så att säga ”redan har en fot inne”.

Argumenten för sådana affärer, oftast presenterade och framförda av Eva Hellstrand, är lika ihåliga och tomma som vägpinnarna som sätts upp om hösten. Nya arbetstillfällen: I bästa fall får väl de som nu arbetar i verksamheterna behålla sina jobb. Region J-H borde hellre se till att stoppa flykten av duktig och kompetent personal från regionens verksamheter samt att återbemanna där det blivit luckor. Valfrihet: Var finns den om regionen säljer ut redan befintlig verksamhet till andra aktörer?

Även vi som bor ute i periferin har intressen i Region J-H. Vi är delägare eftersom även vi betalar skatt och som pensionärer har vi betalat skatt ett helt arbetsliv. Vi anser att nuvarande regionledning inte har någon rätt att sälja vår gemensamma egendom. Vår uppmaning till de styrande i regionen: sälj inte ut några hälsocentraler!!

Uttalande antaget vid styrelsemöte PRO Strömsund 2021-02-17.

Harald Eriksson, ordförande PRO Strömsund

Powered by Labrador CMS