S: Du svarar inte Saila

Saila Quicklund (M) väljer att inte svara oss angående regeringens löftessvek om elprisstödet. Men ägnar förvånansvärt mycket tid åt Socialdemokraterna i sitt replikskifte med elingenjör Evert.

Den moderatledda regeringen har beslutat att endast kompensera södra Sverige för de höga elpriserna. Regeringen är dessutom överens med Sverigedemokraterna om att skrota elprisområdena och därmed permanent exportera skånska elpriser till Bispgården och Hammerdal. Om detta vill inte Moderaternas Saila Quicklund tala. I stället lägger hon ut dimridåer om vad Socialdemokraterna gjort eller inte för länge sedan. 

Till skillnad från Saila Quicklund behöver vi socialdemokrater inte kämpa för att övertyga vår partiledning om att också norra och mellersta Sverige ska omfattas av elstödet. Å andra sidan kan man kanske inte förvänta sig annat från en regering där den ”nordligaste” ministern bor i Borlänge… Vi hoppas slippa vänja oss vid regeringsrepresentanter som i fyra år bemöter kritik med ”det är sossarnas fel”. Det är inte värdigt och väljarna förtjänar bättre. Ta i stället ansvar och fixa snabbt fram ett elprisstöd som gäller oavsett var i landet man bor! 

Anna-Caren Sätherberg, Kalle Olsson

Riksdagsledamöter (S)

Powered by Labrador CMS