Ryssland för krig mot Europa

Det är glädjande att Ralph Renzsch kommit till insikt om att vi har en akut energisituation i vårt fina land.

Att vindkraftsutbyggnaden visat sig vara destruktiv och kontraproduktiv bevisar bland många experter som professor Jan Blomgren på ett pedagogiskt sätt som alla kan förstå.

Sanningen om vår fullkomligt inkompetenta energipolitik börjar gå upp för de mest frälsta miljömupparna inklusive Per Bolund & co.

Till min förvåning skriver Ralph i samma andetag att energisituatonen beror på kriget i Ukraina.  

Det är Ryssland som för krig på Ukrainsk mark.

Det är Ryssland som, av orsaker vi nu så smått förfärat börjar inse, startat kriget för att åter göra Ryssland till en stormakt. Det gamla tsarriket är kommunisten Putins förebild.(!)

Ukraina är ett bondeoffer för Rysslands övergripande maktspel. Det är oroväckande. Därav Sveriges Natoansökan.

Det är Ryssland som sedan decennier, med start av invasionen av Krim, förberett ett politiskt krig mot "västvärlden" av skäl som varit oss främmande fram till nu. 

Att störa och leverera gas efter egen rysk agenda i Nord-streamledningarna till energibehovet i Europa är det samma som att sabotera europeisk produktion. Europeisk tillväxt störs från grunden av Putin.

Sanningen är att både Ryssland och Kina med olika agendor, och skilda sorters diktaturer under decennier känt sig "hotade av västvärldens" industriella och ekonomiska framgångar. 

Hur kunde tillväxt hota något land? Säg det.

Vi kan bara hoppas att Kina inte gör verkstad av sina ambitioner på världsherravälde. 

Då kommer det att behövas en hel del verkstad både här och där. Och lite till.

Göran Gastby

Powered by Labrador CMS