RSMH lagar maten i Backe

Jag är så glad och tacksam över att barn och äldre i Backe får nylagad mat.

Vi som arbetade med start och drift med landets första äldrekooperativ Ingelsgården, ville från första början att våra boenden skulle få god och väldoftande mat och även kaffebröd. Mycket av den mat vi lagade var av närproducerade varor. Vi hade ägg, potatis och även ibland kött från egna grisar (kunskapen i gris skötsel hade våra bönder Clary och Tore.)

Vi frågade ofta om det var något speciellt som någon av de boende längtade efter, så försökte vi laga det. Exempelvis ville en boende ha en tunnpannkaka till morgonkaffet. Boenden lärde oss nygamla maträtter, och detta ökade också trivseln.

Hörde på radion att Östersunds Sjukhus, ville upphandla närproducerat kött av bönderna i trakten. Ett fantastiskt initiativ för att behålla en levande landsbygd.

All heder till RSMH i Backe! Detta kan också ge framtidstro till lokala matproducenter och stimulera till inflyttning. Trist att Backeköket blivit av med mycket av sin utrustning! Det är säkert många fler än jag som vill att det skall spridas god matdoft på äldreboendet!

Skall vi göra en insamling? Ställer gärna upp.

Hervor Dahlén, Hoting

Powered by Labrador CMS