RSMH lagar maten i Backe

Jag är så glad och tacksam över att barn och äldre i Backe får nylagad mat.

Vi som arbetade med start och drift med landets första äldrekooperativ Ingelsgården, ville från första början att våra boenden skulle få god och väldoftande mat och även kaffebröd. Mycket av den mat vi lagade var av närproducerade varor. Vi hade ägg, potatis och även ibland kött från egna grisar (kunskapen i gris skötsel hade våra bönder Clary och Tore.)

Vi frågade ofta om det var något speciellt som någon av de boende längtade efter, så försökte vi laga det. Exempelvis ville en boende ha en tunnpannkaka till morgonkaffet. Boenden lärde oss nygamla maträtter, och detta ökade också trivseln.

Hörde på radion att Östersunds Sjukhus, ville upphandla närproducerat kött av bönderna i trakten. Ett fantastiskt initiativ för att behålla en levande landsbygd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS