Disa Wilhelmsson känner sig otrygg när hon går med dubbelvagnen över bron, gångpassagerna är för smala.
Disa Wilhelmsson känner sig otrygg när hon går med dubbelvagnen över bron, gångpassagerna är för smala. "Det är absolut inte hållbart", säger Disa

Smal bro orsakar otrygghet i Rossön

ROSSÖN (JT) Disa Wilhelmsson har tvillingar. Dubbelvagnen kommer knappt förbi markeringsskyltarna som sedan ett par dagar avgränsar gångpassagerna på varsin sida om bron i Rossön.
– Det känns allt annat än säkert, säger hon.

Publicerad

Nyligen berättade Jämtlands Tidning om att bron som går mellan Rossön och fastlandet har fått sprickor, och trafiken har letts om till mitten av bron för att fördela lasten. Det råder mötesförbud på bron då den är för smal, och cyklister och fotgängare ska ta sig över bron på ytterkanterna, något ortsbor förfasas över då de anser att det är livsfarligt.

Rossönborna har sett incidenter då tunga lastbilar behövt tvärbromsa för att inte köra på fotgängare när man fått möte på bron – antingen för att man struntat i väjningsplikten eller för att man helt enkelt inte ser över till andra sidan bron och vet inte om man kommer att få ett möte.


Vid ett möte finns två alternativ, att backa eller väja in på de en meter breda gångpassagerna, som är avgränsade med markeringsskyltar i dagsläget.

– Jag får nätt och jämt plats med vagnen. Det känns absolut inte säkert, säger Disa Wilhelmsson, mamma till tvillingar på 10,5 månader. Hon tillägger:

– Det är varken säkert för mig eller barnen, med lite snö blir det ju ännu mindre plats och då är nog enda alternativet att gå mitt i körfältet, vilket absolut inte är hållbart, berättar Disa vars barn börjar i förskolan till våren.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS