Replik från Krokoms växtkraft

Transparens och kommunikation har på intet sätt blivit bättre sedan i juni utan snarare är frågorna än fler i nuläget.

 

Inledningsvis kan vi konstatera att Kristdemokraternas fina ord i Enarsvedjan vägde lätt. Trots att inga nya underlag presentats står de fast vid beslutet, tvärtemot vad de utlovade. 

Vidare får vi i texten ta del av svar på ett urval av frågor som ställts i olika sammanhang av olika personer sedan juni. Det gör det lite svårt för oss att bemöta fullt ut.

Men att till exempel påstå att ”siffrorna är korrekta” trots att vi ännu inte fått ta del av något ordentligt underlag för detta är intressant.

Vi ser även att vår politiska ledning inte anser att det råder någon rektorskris. Här vet vi ärligt talat inte vad vi ska svara, som vårdnadshavare i både skola och förskola som löpande mottar information från skolförvaltningen kan vi väl bara säga att vi inte delar den bilden. 

Repliken har som underrubrik att”respekt bör komma från båda sidor”. Om det är riktat mot oss i Krokoms Växtkraft är det väldigt tråkigt att läsa att vi upplevs som respektlösa. Vi strävar alltid efter att vara konstruktiva, sakliga och framåtriktade och vi både välkomnar och efterfrågar klarhet när och på vilket sätt vi brustit i respekt.

Om det anses att vi är respektlösa för att vi ifrågasätter bristande underlag och uttrycker den oro vi och många medborgare på djupet känner för hur vår kommun sköts och för hur Offerdal behandlas är det en härskarteknik som får stå för vår ledning. Och med all respekt, så illustrerar det också väldigt väl den problematik vi försöker synliggöra. 

Men vi välkomnar som sagt alltid konstruktiv dialog och ser gärna att det blir ett nytt möte och att den politiska majoriteten den här gången bjuder in till det. Det efterfrågas fortfarande information och dialog kring Landön, men också kring andra viktiga frågor för Offerdal och kring skolstrukturen i hela Krokoms kommun. Transparens och kommunikation har på intet sätt blivit bättre sedan i juni utan snarare är frågorna än fler i nuläget.

Krokoms Växtkraft,

Sara Swedenmark 

Anna Olofsson Frestadius 

Susanne Kvarnlöf 

Kristina Ernehed 

 

Powered by Labrador CMS