LEDARE

Regionens trovärdighet ifrågasatt

Elever hyser oro efter sexövergrepp på länets största kulturskola.

Publicerad Senast uppdaterad

Vi skrev förra sommaren om hur en ung kvinnlig elev på Birka utnyttjats sexuellt av en lärare i 50-årsåldern i hans bostad på skolområdet. Eleven mådde mycket dåligt efter det inträffade och polisanmälde det hela. En utredning som lades ned. Skolledningen erbjöd den utsatta eleven psykologhjälp. Läraren fick lämna sin bostad på området, inte för att han haft det dåliga omdömet att utnyttja sin ställning för att ha sex med en elev, utan för att han i samband med det bjudit på alkohol.

Ett brott mot skolans regler om alkohol på området! Läraren fick också en varning men sitter kvar i skolans ledningsgrupp. Nu reagerar en stor del av eleverna på Birka över vad de upplever som att skolledning och regionledning tystar ned det hela. Det här kan ni läsa om på nyhetsplats i detta nummer av JT. Elever reagerar över att skolledningen anser saken utagerad. Det här har fått många elever att bojkotta lärarens lektioner och under en tid har skolan därför också satt in en extralärare.

Huvudman för Birka Folkhögskola är Regionen. Och då måste man faktiskt igen fråga vilken värdegrund som Regionen har? Birka Folkhögskola är länets kanske största utbildare inom olika kulturriktningar. Att man där från skolledning och huvudman ger signaler om att det verkar vara ganska ok att en lärare utnyttjar en elev sexuellt får en att undra! Ett sådant här beteende från en lärare visar på en sådan omdömeslöshet att det torde vara skäl för avsked.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS