Läkarföreningen i Östersund har skrivit ett öppet brev om situationen på Östersunds sjukhus. “Vi konstaterar nu att vårt förtroende för regiondirektör Hans Svensson och för hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist är helt förbrukat”, skriver föreningen.

Hellstrands (C) förtroende för sjukhusledningen intakt – trots massiva avgångskrav

ÖSTERSUND (JT) Läkarföreningen saknar förtroende för sjukhusets högsta ledning. Budskapet förs fram i ett öppet brev. I den politiska majoriteten är förtroendet däremot intakt.
– Det pågår väldigt mycket bra arbete, säger Eva Hellstrand (C), regionråd.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är ingen nyhet att det osar av missnöje bland sjukhusets personal. Nu har Läkarföreningen i Östersund skrivit ett öppet brev där de beskriver en allt mer hopplös situation på sjukhuset.

“Vi konstaterar nu att vårt förtroende för regiondirektör Hans Svensson och för hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist är helt förbrukat”, står att läsa i brevet.

Läkarföreningen är också inne på att ledningen har visat upp ett repressivt ledarskap. Det som åsyftas är förstås avskedandet av medicinchefen Mia Ajax. Hon sparkades efter att ha använt projektmedel till att ta med personalen på planeringsdagar i Åre. Något som är ett regelbrott.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS