Oklarheter och missuppfattningar i fallet med den avskedade sjukhuschefen

ÖSTERSUND (JT) Ett uppmärksammat personalärende var Mia Ajax som fick lämna sitt förordnande som områdeschef medicin. Region JH har nu gjort en intern översyn och riktar kritik mot den egna organisationen.

Publicerad

Det var i november som Mia Ajax fick lämna sitt förordnande efter beslutet att anordna planeringsdagar för infektionskliniken på Buustamon i Åre. En översyn har nu visat att det inte finns någon tydlig skrivning i de regelverk som hänvisats till som ensamt motiverar avslutandet. Mia Ajax har dessutom kvar sin grundanställning i organisationen, eftersom ett förordnande är en överenskommelse om ett uppdrag under en bestämd tid och som läggs till det grundläggande anställningsavtalet.

-Det är tydligt att flera av våra regelverk behöver ses över och förtydligas. Vi kan inte ha outtalade förväntningar på våra chefer som inte går att härleda till gällande rutiner och riktlinjer. Det ska vara lätt att göra rätt och i det här fallet har det brustit i såväl dialog som tydlighet. Där har vi ett stort förbättringsarbete att göra, säger Anders Byström, tillförordnad regiondirektör.

Det har varit många reaktioner på beslutet att avsluta Mia Ajax förordnande och felaktiga uppgifter har förekommit. Därför har behovet varit stort att samla de inblandade parterna och få en gemensam bild av situationen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS