Tf regiondirektören Anders Byström har sjukskrivit sig och gjort sig oanträffbar för kommentarer i de allt mer märkliga turerna kring vad som hände när Maria Söderqvist slutade sin tjänst.
Tf regiondirektören Anders Byström har sjukskrivit sig och gjort sig oanträffbar för kommentarer i de allt mer märkliga turerna kring vad som hände när Maria Söderqvist slutade sin tjänst.

Byström ljög om avtalet – har gjort sig onåbar

ÖSTERSUND (JT) Tf regiondirektör Anders Byström talade inte sanning när han påstod att det inte fanns något skriftligt avtal mellan honom och Maria Söderqvist i samband med att hon fick sparken från sin tjänst som Hälso och Sjukvårdsdirektör.

Publicerad Senast uppdaterad

Det visar ett dokument daterat den 15 februari i år. När uppgiften kom att Maria Söderqvist sades upp efter en lång konflikt med personal inom Östersunds sjukhus, påstod Byström att hon sagt upp sig själv och att det inte fanns något skriftligt avtal om uppsägningen men att de skulle upprättas i efterhand, visade sig vara felaktigt.

Det fanns ett skriftligt avtal där båda parter skrivit under att ersättningen på 1,4 miljoner kronor betraktas som ett avgångsvederlag och där ersättningen bland annat baserats på att Söderqvist arbetat 60 till 80 timmar per vecka.

Av avtalet framgår också att Regionen framgent inte har några förpliktelser mot Söderqvist och att hon framgent är fri att bland annat starta företag om hon så vill.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS