Regeringen lägger ned 500 bensinmackar på landsbygden

Den här sommaren kan mycket väl komma att bli den sista då du tankar på den där lilla bensinmacken på landet. Klockan klämtar nämligen för den där lilla charmiga macken där det säljs fiskekort och bilbatterier, samtidigt som den fungerar som livsmedelsaffär, järnhandel, ombud för PostNord, Apoteket, ATG, Bussgods och Svenska spel.

Macken där länsbussarna stannar och där man kan hämta ut sina beställda böcker från det kommunala biblioteket. Macken som fungerar som själva navet i en hel bygd.

Den lilla oberoende macken är nämligen hotad. Hotad för att nya myndighetskrav kräver att samtliga mackar uppdaterar sina rörledningar till en säkrare standard före den 1 juli 2022. Hotad för att små verksamheter med blygsam avkastning genom myndighetsbeslut nu ställs inför krav på investeringar i miljonklassen.

Regeringen har medvetet övergett landsbygden och människorna som lever där. Trots att medel faktiskt avsatts i budgeten har regeringen inte utformat stödåtgärderna på ett sätt så att de i verkligheten är tillgängliga för mackarna. S- och MP-regeringen har, trots fagra ord om att hela Sverige ska leva, fokuserat mer på att subventionera elcyklar för en kostnad av 350 miljoner kronor, än på att säkerställa att det går att tanka bilen i landets alla delar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS