Regeringen bör begrava förslaget om en ny café- och restaurangskatt

Istället för att se till att restaurangbranschen får förutsättningar att överleva krisen, med stöd för att rädda jobb, vill regeringen införa en ny café- och restaurangskatt. Det är inte det beskedet företagare och anställda väntat på. 

Publicerad

Sverige är mitt i en allvarlig ekonomisk kris med det högsta antalet arbetslösa på 23 år. I det läget vill regeringen införa en ny skatt som drabbar jobben på landets caféer och restauranger. Skatten slår framför allt mot hämtmaten som är en av restaurangernas sista livlinor i pandemin. Regeringens tondövhet inför situationens allvar för caféerna och restaurangerna är beklämmande. 

Coronakrisen har slagit särskilt hårt mot jobben inom restaurangbranschen. I februari ökade konkurserna med nästan 50 procent jämfört med samma månad förra året. Den alarmerande andelen konkurser inom just restaurangbranschen sticker ut – på vissa håll inom näringslivet kan en viss återhämtning börja skönjas medan caféer och restauranger har det fortsatt mycket tufft. 

Branschens problem är ett hårt slag mot ungdomars jobbmöjligheter och integrationen. Och regeringens krisstöd lyser alltjämt med sin frånvaro. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS