Vad är det som drivit dig under dina år i Rätan? – Att ha något att göra. Det är roligt när det kommer folk hit. Fredagshundringen går väldigt bra, då är det alltid fullt, säger Leena och skiner upp.

Leena hamnade i Rätan av en slump

Leena Grubb driver vandrarhem, hyr ut lägenheter och inte minst Wärdshuset PaStället i Rätan. Norrtäljetjejen Leena kom till Rätan 1987, mest av en slump, och hon tänker inte flytta, än.

Publicerad

– Jag hade levt livets glada dagar hemma i Rimbo, Norrtälje, nämner hon och fortsätter. Jag skulle följa med när några andra ungdomar som skulle skjutsas hit till Rätansgården, för rehabilitering. Jag lämnades kvar och såg chauffören köra iväg, berättar Leena.

Hur reagerade du då?

– Jag vill bara härifrån. Jag gick upp till 45:an och fattade inte åt vilket håll jag skulle gå. Jag blev kvar, hittade en kille från Klövsjö. Vi gifte oss 1988, skildes åt 2001, så var det då, konstaterar hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS