Kerstin Barkman kassör i arrangerande Marknadsdagen på Texas.

Solig höstmarknad i Sönneråsen

SÖNNERÅSEN (JT) Höstmarknad var det på Texas i Sönneråsen i helgen, när 18 utställare var på plats med såväl tunnbröd som diverse stickade saker, blandat med trävaror, ljus, marmelader och sylt.

Publicerad

Höstmarknaden har arrangerats sedan 2018, men under pandemin höll man endast till inomhus. Det berättar kassören i föreningen som arrangerar marknaden, Kerstin Barkman. I år var 18 utställare på plats från när och fjärran. Men frågan är om inte kolbullarna i vanlig ordning var det populäraste inslaget. 

– Nu när det är ett sådant här fint väder är det skönt att sitta här ute och äta. Vi förväntar oss ett hundratal gäster under dagen. Som du ser har vi även ett bord här ute där vi säljer tunnbröd som några grupper härifrån har bakat. Och det brukar vara populärt att köpa nybakat från vår bakstuga här på gården, berättade Kerstin Barkman. 

Marknaden hade mycket att erbjuda även för barnen; en tjej dök upp med ponnyhästar, grisar och andra smådjur. Något som alltid brukar vara ett populärt inslag. På plats denna dag var en utställare från Norge, men som numera är bosatt och arbetandes i Bispgården, Tove Gudingsen. Hon sålde mestadels stickat och virkat. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS