Lena Gidlund, Anna-Märta Johansson och Annica Andersson, tre systrar som väckte Olgas Café till liv och får mycket beröm för sitt initiativ.
Lena Gidlund, Anna-Märta Johansson och Annica Andersson, tre systrar som väckte Olgas Café till liv och får mycket beröm för sitt initiativ.

Olgas Café i Höglunda återuppstod

HÖGLUNDA (JT) Två gånger per år återuppstår Olgas Café i Höglunda, fyra dagar kring andra adventshelgen och nio dagar på sommaren, alltid vecka 28.

Publicerad

Byggnaden andas konst och kultur och det är därför som systrarna Lena, Anna-Märta och Annica vill ge besökarna en glimt av gamla tider. Mycket av hundra år gamla interiörer finns kvar.

Vem var då Olga? Historien om Olgas Café börjar med krukmakaren Erik Johan Berglund från Rörostrakten i Tröndelag. Han hade hört talas om leran i Jämtland och sökte sig en framtid här. Han hittade det han sökte i Höglunda, byggde huset och hade sitt krukmakeri i byggnaden.

– Vi har några krukor som han gjorde och hittade krukskärvor både här och där när vi renoverade byggnaden, berättar Annica.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS