Ragunda ligger på plats 21 av 290 i Sverige i Lärarförbundets senaste rankning. Det har Jennifer Löfdahl, som går i klass 9 i Stugun, svårt att tro på.
Ragunda ligger på plats 21 av 290 i Sverige i Lärarförbundets senaste rankning. Det har Jennifer Löfdahl, som går i klass 9 i Stugun, svårt att tro på.

Ifrågasätter Ragundas höga skolranking: "Tror inte det stämmer"

RAGUNDA (JT) Ragunda är den kommun i Jämtland som klarar sig bäst i Lärarförbundets rankning. Den ligger på en hedrande 21:a plats av Sveriges sammanlagt 290 kommuner. Men rankingen ifrågasätts av eleven Jennifer Löfdahl.

Publicerad Senast uppdaterad

Jennifer Löfdahl går i årskurs nio på Hansåkerskolan i Stugun. Hon förklarar:
Jag tycker det är bra att gå i skola i Ragunda kommun. Det är bra för man är alltid omgiven av naturen även om man är i skolan, men också för det inte händer så mycket i kommunen eller på skolan. Skolan är relativt liten och det är inte jättestora klasser, vilket kan vara en hjälp för lärarna Dock är ett problem när klasserna inte är så stora: då är vi mer stökiga. Just för att vi har så långa avstånd mellan oss i klassrummet, så det pratas gärna över hela rummet istället för med den som är bredvid en.

Hon fortsätter:

Under mina år jag gått i skolan i Ragunda kommun, så har mycket varit bra och mycket varit dåligt. Ekonomin i Ragunda är inte jättebra, vilket gör att vi inte kan köpa in allt vi önskar oss. Skolgången har väl bara allmänt varit bra. Hyfsat bra lärare och en bra skolgård. Men jag tror inte att siffrorna stämmer: vi kan säkert ligga högt upp men inte så högt upp!

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS