Ordföranden i Fors hembygdsförening Ulla Jönsson.

Bröderna Nilssons livsgärning belystes i berättarkväll på Fors hembygdsgård

BISPGÅRDEN (JT) Nyligen var det en berättarkväll på Hembygdsgården i Fors, en berättarkväll som handlade om bröderna Ingvar och Sören Nilsson från Sönneråsen.

Publicerad

Betydelsen för Forsbygden kan inte nog beskrivas, dom skrev och berättade om det mesta i bygden vilket ordföranden i Fors hembygdsförening Ulla Jönsson kan berätta mer om.

– Dom har gjort ett fantastiskt arbete med Fors lokalhistoria, bröderna Sören och Ingvar har pratat med folk i bygderna där dom lyssnat på äldre människor och lagt på minnet sedan de var små. Deras förråd av intervjuer med gamla Forsbor, det finns ingen annan stans.

– Men som tur är så har dom skrivit ungefär 50 olika skrifter, Sören har skrivit och Ingvar har illustrerat. Dessa skrifter handlar om allt möjligt från vanligt folk till speciella människor och levnadsöden och dramatiska händelser som Baltzarfejden i början på 1600-talet, ja allt möjligt från den här bygden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS